Voorkom onnodige boetes

Wijze van melden voor werken in Duitsland is per 1 juli gewijzigd. Met medewerking van de Metaalunie en Bouwend Nederland geven wij workshops.

AANMELDEN

Nu alleen nog maar digitale melding mogelijk!

Buitenlandse bedrijven die werknemers naar Duitsland sturen, dienen zich net als voorheen via de fax, nu nog uitsluitend melden via het Meldeportal-Mindestlohn van de Duitse douane. Het is voor veel bedrijven onduidelijk of ze meldplichtig zijn. Bouwbedrijven zijn altijd meldplichtig. Dit geldt ook voor standbouwers en bedrijven die leidingen isoleren. Bij heel veel werkzaamheden die in Nederland niet onder bouwwerkzaamheden vallen is dat in Duitsland wel het geval.

Indien u vragen heeft of u wel of niet verplicht bent zich te melden neemt u dan contact op met info@nedubex.nl of bel ons op 070 – 25 000 79.

Bedrijven die gewend waren te melden volgens het Mindestlohngesetz, Arbeitnehmer-Entsendegesetz of Arbeitnehmer-überlassungsgesetz dienen zich éénmalig te registreren bij het “Meldeportals-Mindestlohn”. U ontvangt van deze eenmalige registratie een ontvangstbevestiging die u dient uit te printen en bij u “Duitslanddossier” te voegen.

Laat u helpen met de juiste wijze van registratie

Wij helpen u hoe deze registratie dient te worden uitgevoerd. Een foutieve invoer kan ogenblikkelijk tot vervelende boetes leiden.

AANMELDEN

Handhaving Zoll

Voordeel van de digitale manier van melden is dat u zich tijd en een papieren dossier bespaart. De voordelen voor de Zoll zijn er ook; door hen is gemakkelijker te handhaven.
De gegevens die u moet verstrekken zijn niet veranderd, alleen de wijze van aanmelding.

Hoe moet u melden?

Nedubex leert u hoe u de melding dient te doen. Wij organiseren daarvoor met medewerking van de koninklijke Metaalunie en Bouwend Nederland een viertal regiobijeenkomsten.

Nieuwegein – 6 juli

13.30 – 15.00 uur
Metaalunie
Einsteinbaan 1, Nieuwegein

Venlo – 10 juli

14.00 – 15.30 uur
Van der Valk
Nijmeegseweg 90, Venlo

Apeldoorn – 11 juli

13.30 – 15.00 uur
Bouwend Nederland
Boogschutterstraat 15-A, Apeldoorn

Zoetermeer – 11 juli

13.30 – 15.00 uur
Bouwend Nederland
Zilverstraat 69, Zoetermeer

Meld u zich nu aan voor een van de workshops

Nedubex legt u de nieuwe manier van melding tijdens een korte workshop uit

AANMELDEN