Informatie

Met diverse brancheorganisaties, instanties en partners in Nederland en Duitsland biedt Nedubex een uniek netwerk aan haar deelnemers.

Formaliteiten

Wanneer u gaat werken in Duitsland moet u voldoen aan een aantal voorwaarden en moet u zich houden aan de regels die in Duitsland gelden.

Advies

Wij kunnen u ondersteunen bij het offertestadium, de contractuele fase, de werkvoorbereiding, de uitvoering en de oplevering van projecten.

Gratis checklist ontvangen?

Ga naar gratis downloads

Nedubex regelt uw formaliteiten

Als u in Duitsland werkzaamheden wilt gaan uitvoeren, dienen een aantal zaken voor aanvang geregeld te zijn. Als niet aan de diverse formaliteiten is voldaan, wordt bij een controle door de Duitse autoriteiten een flinke boete opgelegd. Reparatie achteraf met de gedachte zo boetes te voorkomen is niet mogelijk.

Voor uw bedrijf:

  • Inschrijving in de Handwerkskammer en op de Handwerksrolle
  • Aanvraag Freistellungsbescheinigung bij het Finanzamt

Voor uw onderaannemers:

  • Controle inschrijvingen bedrijf en personeelsformaliteiten

Voor uw personeel:

  • Aanpassing arbeidsovereenkomst aan Duitse wetgeving
  • Vertaling loonstroken
  • Verzekeringsverklaringen
  • Formaliteiten van het Arbeitsnehmerentsendegesetz (Zoll, SOKA-Bau)

Hoeveel tijd kost dit?
Het traject zal 4 tot 6 weken voorbereidingstijd vergen. Dit wordt veroorzaakt door de benodigde proceduretijd bij de diverse Duitse instanties.

Diensten en tarieven

Leveren, monteren of bouwen in Duitsland? Word nu lid van Nedubex!

Diensten en tarieven

Wat krijg ik als deelnemer van Stichting Nedubex?

Nieuwsbrief

Deelnemers van Nedubex ontvangen regelmatig nieuwsbrieven met daarin actualiteiten met betrekking tot de Duitse regelgeving.

Helpdesk

Wij zijn zonder ingewikkelde keuzemenu’s “live” bereikbaar. Indien wij uw vraag niet direct kunnen beantwoorden wordt u binnen 2 werkdagen door een van onze specialisten teruggebeld.

Nieuw! Quickscan 

Advies wat er in uw geval geregeld moet worden voor uw bedrijf en personeel. Voor deelnemers van Nedubex (of indien u besluit dit te worden) is deze telefonische quick-scan gratis.

Belangen

Samen met brancheorganisaties waakt Nedubex over regels en voorschriften die gelden voor ondernemers die (willen) werken in Duitsland.

Lezingen

Regelmatig vinden er op diverse locaties in het land voordrachten over de diverse aspecten van werken in Duitsland plaats. Ook organiseren wij  introductievoordrachten ten behoeve van uw Duitslandproject op uw bedrijfslocatie.

Rondetafel

Contact met u als deelnemer vinden wij belangrijk, maar ook het contact en het uitwisselen van (Duitsland)ervaringen tussen deelnemers onderling.

Korting

Deelnemers van Nedubex ontvangen op al onze cursusmodules, het oprichten van een GmbH, een Duitse postbus of een Duits depotadres een korting van 40% (Metaalunieleden 20%)

Website

Deelnemers van Nedubex hebben toegang tot het afgeschermde deel van onze website. Hierin zijn onder andere de databank en ledenbibliotheek in opgenomen. (v.a. medio 2017)

“Bedankt voor uw heldere antwoord en aanvullingen. Hier kunnen we wat mee!”

Marcel Groen, Afdeling HRM

Nedubex informeert

Wanneer u wilt gaan werken in Duitsland moet u voldoen aan een aantal voorwaarden en moet u zich houden aan de regels die in Duitsland gelden. Welke voorwaarden zijn dat en welke regels zijn voor u van toepassing? Dit zijn zaken waarvoor u terecht kunt bij Nedubex. Als deelnemer aan Nedubex ontvangt u automatisch alle relevante informatie en kunt u gebruik maken van een telefonische helpdesk: snel en gemakkelijk! Tevens organiseert Nedubex regelmatig praktijkgerichte seminars en andere bijeenkomsten waarin ontwikkelingen worden besproken en handige tips worden gegeven met betrekking tot het zakendoen in Duitsland. Nedubex neemt u taken uit handen zodat u zich kunt richten op uw kernactiviteit.

Diensten en tarieven

Nedubex adviseert

Omdat Nedubex deelnemers heeft uit de bouw-, installatie-, metaal- en vastgoedsector kent zij de problemen die zich in die branche kunnen voordoen. Voor vraagstukken van uiteenlopende aard heeft zij oplossingen en antwoorden. U heeft de beschikking over ervaren adviseurs en specialisten die u op individuele basis kunnen begeleiden. Nedubex-adviseurs helpen u met de vereisten voor het werken in Duitsland, zoals technische voorschriften, contracten en vergunningen. Nedubex-experts zijn ervaren collega-ondernemers die u kunnen ondersteunen bij de voorbereiding, uitvoering en oplevering van projecten. Tot de Nedubex-partners behoren juristen, fiscalisten en vertalers waarop deelnemers van Nedubex een beroep kunnen doen.

Heeft u een vraag?

Stichting Nedubex

Stichting Nederlands-Duitse bouwexport
Zilverstraat 69 / Postbus 340
2700 AH Zoetermeer

Telefoonnummer: +31 (0)70 25 000 79
E-mailadres: info@nedubex.nl