Gratis Spreekuur Projecten uitvoeren in Duitsland


 Stel al uw vragen m.b.t. het uitvoeren van (bouw)projecten in Duitsland

Eén Europa, en toch zijn er wel wat zaken die u moet regelen als u producten of diensten levert aan een Duitse opdrachtgever. Indien u montage- of bouwwerkzaamheden in Duitsland gaat verrichten zijn er een aantal zaken die u vooraf dient te regelen. Misschien doet u al zaken met Duitse opdrachtgevers en heeft daarover een specifieke vraag. 

U kunt de meest uiteenlopend vragen over het leveren aan, en werken in Duitsland stellen, zoals: moet ik me ergens melden, voldoet een Nederlandse bedrijfsinschrijving in Duitsland , mogen ZZP-ers en uitzendkrachten in Duitsland werken, moet ik belasting betalen in Duitsland, is oprichting van een GmbH nodig, zijn mijn algemene voorwaarden van toepassing enz.

Aanmelden

Mogelijke vragen:

 • Vallen mijn activiteiten onder de Duitse bouwcao?
 • Moet ik me inschrijven bij de Handwerkskammer?
 • Val ik onder de Duitse vakantiegeld regeling?
 • Welke documenten dienen er te zitten in een bouwplaatsdossier?
 • Waar zijn mijn medewerkers belastingplichtig? Nederland of Duitsland
 • Moet ik mijn medewerkers melden bij de Zoll?
Aanmelden
Steuern
Aanmelden

Spreekuur details

 • Wat: Gratis spreekuur Uitvoeren van projecten in Duitsland
 • Wanneer: 20 juni 09:00 - 17:00 (alleen op afspraak)
 • Wie: HR-medewerkers, controllers, boekhouders, projectleiders, uitvoerders, directie
 • Waar: KvK, John F Kennedylaan 2, 5612 AB Eindhoven 
 • Waarom: Voorkom problemen bij het uitvoeren van een project in Duitsland
 • Kosten: gratis spreekuur

Adviseur Stichting Nedubex

Bert van der Laan

In de functie van adviseur voor de Stichting Nedubex heeft Bert van der Laan dagelijks contact met Nederlandse bouw- en bouwgerelateerde bedrijven die activiteiten ontplooien in Duitsland. Het blijkt dat de complexiteit in regelgeving een grote drempel voor de ondernemer opwerpt.  

Bert heeft ruim 25 jaar ervaring als ondernemer in Duitsland en begeleid Nederlandse bouw- en bouwgerelateerde bedrijven alsmede architectenbureau’s bij hun eerste stappen op de Duitse markt. Bert was directeur van een Duitse Generalunternehmer en jarenlang lid van de Bund Deutscher Baumeister und Architekten en lid van de Architektenkammer.  

In zijn huidige functie als adviseur van Nedubex is hij tevens het aanspreekpunt voor Bouwend Nederland en de Koninklijke Metaalunie aangaande bouwgerelateerde Duitsland vraagstukken. Regelmatig geeft hij seminairs over bouwcultuurverschillen tussen Nederland en Duitsland.

Stichting Nederlands - Duitse Bouwexport (Nedubex)

Omdat Nedubex deelnemers heeft uit de bouw-, installatie-, metaal- en vastgoedsector kent zij de problemen die zich in die branche kunnen voordoen. Voor vraagstukken van uiteenlopende aard heeft zij oplossingen en antwoorden. U heeft de beschikking over ervaren adviseurs en specialisten die u op individuele basis kunnen begeleiden. Nedubex-adviseurs helpen u met de vereisten voor het werken in Duitsland, zoals technische voorschriften, contracten en vergunningen. Nedubex-experts zijn ervaren collega-ondernemers die u kunnen ondersteunen bij de voorbereiding, uitvoering en oplevering van projecten. Tot de Nedubex-partners behoren juristen, fiscalisten en vertalers waarop deelnemers van Nedubex een beroep kunnen doen.

Ga naar homepagina Nedubex