Jaarprogramma deelnemers Stichting Nedubex via Werkduitsland.nl

Totaalpakket begeleiding en helpdesk werken in Duitsland waarbij wij de vereiste formaliteiten regelen voor uw bedrijf en personeel.

Neem contact op voor meer informatie: 070 25 000 79  / info(at)nedubex.nl

“Controle op de bouw wat moet uw projectleider weten?”

Vraag informatie aan

Kosten diensten

DienstPrijs
Dagcursus VOB-BOp aanvraag
Dagcursus HOAIOp aanvraag
Duits voor projectleidersOp aanvraag
Duits voor architectenOp aanvraag
Uurtarief individueel advies€ 195

“We hebben volgende maand een project in Duitsland, wat moeten we regelen?”

Vraag informatie aan

Aanvullende diensten

Wat is het? Telefonisch nemen wij met u de Nedubex checklist van A tot Z door

Voor wie? Financiële, administratieve of HR-afdeling binnen uw bedrijf,

Waarom? Voorkoming van ‘blind spots’: Fouten kunnen flinke boetes tot gevolg kunnen hebben, of werk in Duitsland kan stilgelegd worden

Investering? €195,- excl. BTW (Nedubex leden gratis)

Wanneer u van plan bent structureel in Duitsland te willen gaan werken of hiervoor andere redenen, bijvoorbeeld commerciële- of fiscale redenen heeft kan Nedubex u helpen met het oprichten van een GmbH. Inhoudelijk zijn de regelingen met betrekking tot de GmbH in hoofdlijnen vergelijkbaar met de regelingen omtrent de Nederlandse BV. Er zijn echter wel degelijk duidelijke verschillen die te maken hebben met het andere rechtssysteem in Duitsland. Nedubex kan u, indien gewenst, binnen enkele dagen voorzien van een GmbH door met haar Duitse notaris de tweetalige GmbH-oprichtingsakte op te stellen en te laten passeren bij het handelsregister. Neem contact met ons op voor het begeleiden en oprichten van een GmbH.

Zeker indien uw werklocaties in Duitsland kortstondig zijn of niet altijd bemand zijn door uw personeel, is het handig een vast Duits adres te hebben. Nedubex regelt voor u dit zogenaamde “Zustelladresse” . Al uw Duitsland post komt dan niet meer aan op de werklocatie, maar bij een door ons gecontracteerd Duits kantoor. Hierbij moet u het Duitse kantoor schriftelijk bevoegd verklaren als zijnde “Zustellungsbevollmächtigter. Uw “Zustellungsbevollmächtigter” zal bij poststukken met een deadline direct en professioneel actie ondernemen mocht dit noodzakelijk zijn. De kosten voor deze dienstverlening bedragen € 1.500,- .

Op basis van het Arbeitnehmer-Entsendegesetz (AEntG) dienen bij een werkplek controle onder andere aanwezig te zijn: de arbeidscontracten, loonstrookjes, Al-formulier alsmede het bewijs dat aan SOKA-Bau is betaald. Zeker als u op verschillende wisselende locatie werkzaamheden uitvoert of er geen projectleider of Bauleiter aanwezig is, is het raadzaam een Duits depotadres te hebben. De douane zal dan op de werkplek slechts controleren wie aanwezig is en vervolgens contact opnemen met het advocatenkantoor, waar het depot is ingericht, om de stukken van deze werknemers te controleren. De kosten voor deze dienstverlening bedragen € 1.500,- .

Nedubex kan vertalingen via haar gecontracteerde partners voor u verzorgen zowel voor algemeen Duits als voor technisch Duits. De tarieven voor deze vertaalservice zijn beschikbaar op aanvraag. Voor deelnemers van Nedubex gelden speciale prijzen. Voor grote hoeveelheden tekst kan met u een vaste prijs worden overeengekomen.

U kunt uw offerte en contractstukken laten controleren door Nedubex op juridische valkuilen. Indien wordt afgeweken van de in Duitsland gebruikelijke regelgeving ontstaan vaak juridische onduidelijkheden. Samen met onze juridische partners kan Nedubex u deskundig informeren over de diverse contractuele bescheiden. Aangezien deze dienstverlening typisch maatwerk is ontvangt u voorafgaand aan de screening een op uw toegesneden offerte.

Kosten deelname

Tot 50 werknemers*

Op aanvraagjaarlijks
 • Nieuwsbrief (6 keer)
 • Quickscan werken in Duitsland
 • Telefonische helpdesk (30 minuten gratis)
 • Belangenbehartiging bij diverse instanties
 • Lezingen en informatiebijeenkomsten
 • Ronde tafelbijeenkomsten
 • Korting op workshops en online cursussen
 • Korting op (mini-) excursies
 • Korting op adviesuren individuele begeleiding
 • Korting op Zustelladresse, oprichten GmbH en vertaalservice
 • Korting bij partners van Stichting Nedubex

* Voor bedrijven met meer dan 50 werknemers op basis van offerte

Vraag nu een inventarisatie gesprek aan!

In een telefoongesprek bespreken wij de voor uw bedrijf en project van toepassing zijnde wet- en regelgeving

Vraag informatie aan