Seminar 25 april i.s.m. Flynth


 Waar wordt de bedrijfswinst belast en hoe om te gaan met loonbelasting en BTW?

De Duitse wetgeving stelt m.b.t. het werken in Duitsland verplichtingen voor het melden van uw werknemers bij de douane, verklaringen van het Finanzamt etc. Daarnaast kunt u als ondernemer ook te maken krijgen onverwachte, en vaak ongewilde, belastingplicht in Duitsland voor de loonbelasting, omzetbelasting en winstbelastingen. 

Aanmelden

Inhoud seminar

 • Wanneer is er sprake van een vaste inrichting?
 • Waar moet ik BTW afdragen?
 • Heb ik een Duits BTW nummer nodig?
 • Waar worden mijn medewerkers verloond? Nederland of Duitsland?
 • Moeten ik loonbelasting (gaan) betalen in Duitsland?
 • Waar zijn mijn medewerkers belastingplichtig? Nederland of Duitsland
 • Wanneer krijg ik met Duitse winstbelastingen te maken, en welke zijn dat
Aanmelden
Steuern
Aanmelden

Bijeenkomst details

 • Wat: Waar is uw bedrijf belastingplichtig en hoe dient u om te gaan met loonbelasting en BTW?
 • Wanneer: 25 april 2019 14:30 uur - 17:30 uur
 • Wie: HR-medewerkers, controllers en boekhouders
 • Waar: Flynth, Hoenderkamp 3, 7812 VZ Emmen
 • Waarom: Voorkom problemen met Duitse fiscus
 • Kosten: gratis voor deelnemers van Nedubex en cliënten van Flynth. Voor niet deelnemers / cliënten € 50,-

Spreker Stichting Nedubex

Bert van de Laan 

Als adviseur van Stichting Nedubex heeft Bert dagelijks contact met Nederlandse bouw- en bouwgerelateerde bedrijven die activiteiten ontplooien in Duitsland. Bert heeft ruim 25 jaar ervaring als ondernemer in Duitsland, was directeur van een Duitse Generalunternehmer en jarenlang lid van de Bund Deutsche Baumeister und Architekten en lid van de Architektenkammer.

Spreker Flynth

Harry Weusthuis

Als account-manager Internationaal houd ik mij hoofdzakelijk bezig met de advisering aan ondernemers die zowel in Nederland als in Duitsland actief zijn. Dit kunnen dan zijn Nederlandse dochters van Duitse moedermaatschappijen of Nederlandse ondernemingen met vestigingen in Duitsland. De advisering, in samenwerking met andere Flynth-specialisten, strekt zich uit over het gehele spectrum van problemen en hobbels die internationaal ondernemen met zich meebrengt.  

Voor ondernemers die ook een vestiging in Duitsland hebben of willen starten, werken wij heel nauw samen met een gerenommeerde partner in Duitsland.

Aanmelden

Stichting Nederlands - Duitse Bouwexport (Nedubex)

Omdat Nedubex deelnemers heeft uit de bouw-, installatie-, metaal- en vastgoedsector kent zij de problemen die zich in die branche kunnen voordoen. Voor vraagstukken van uiteenlopende aard heeft zij oplossingen en antwoorden. U heeft de beschikking over ervaren adviseurs en specialisten die u op individuele basis kunnen begeleiden. Nedubex-adviseurs helpen u met de vereisten voor het werken in Duitsland, zoals technische voorschriften, contracten en vergunningen. Nedubex-experts zijn ervaren collega-ondernemers die u kunnen ondersteunen bij de voorbereiding, uitvoering en oplevering van projecten. Tot de Nedubex-partners behoren juristen, fiscalisten en vertalers waarop deelnemers van Nedubex een beroep kunnen doen.

Ga naar homepagina Nedubex

Flynth Duitsland Desk

Veel ondernemers zijn niet alleen in Nederland actief, maar ook in het buitenland. Niet verrassend is daarbij dat de meeste ondernemers zich daarbij richten op Duitsland. Een land van 82 miljoen inwoners en een sterke economie.  

De Flynth Duitsland Desk is opgericht om het ondernemen door de relaties van Flynth in Duitsland nog gemakkelijker te maken. De samenwerkingspartners van Flynth in Duitsland zijn er om u als ondernemer te helpen. Dit zorgt ervoor dat u kunt ondernemen, zaken snel en goed geregeld worden en faalkosten worden voorkomen. De partners waarmee Flynth samenwerkt zijn BKR International, diverse steuerberaters / wirtschaftprüfers en Rechtsanwälte en Steuerberaters en de DHNK.