Er bestaan nog steeds andere regels in Duitsland als in Nederland. De meest actuele zogenaamde Coronaschutzverordnung is opnieuw aangepast op 1 oktober en geldig tot en met 29 oktober.

3G regel

Net als bij ons dient men bij bezoek aan een restaurant op dezelfde wijze als in Nederland te kunnen aantonen of men ingeënt, getest of genezen van Corona is. Ook is de anderhalve meter regel niet meer van toepassing. Een groot verschil is nog steeds dat het dragen van een gezichtsmasker in niet- private binnenruimten verplicht is. Dit is bijvoorbeeld het geval in winkels, bij het tankstation of in een restaurant. Als men eenmaal aan tafel zit mag het masker uiteraard af, ook in gezelschap van personen die niet tot uw huishouding behoren.

Coronaschutz

Bij het uitvoeren van werkzaamheden in binnenruimten mag men zonder masker werken, echter dan moet wel de anderhalve meter in acht worden genomen. Is dit in verband met het type werkzaamheden werkelijk onmogelijk dan mag men toch zonder masker werken.

U dient als werkgever nog steeds zorg te dragen voor de juiste hygiënische maatregelen en voorlichting op dit gebied aan uw personeel.

En…als eerder aangegeven; ook Nederlanders dienen in Duitsland een mondkapje te dragen. Wees dus niet verbaasd wanneer u dat nalaat en niet wordt binnengelaten of zelfs een boete aan u wordt opgelegd.
 

Auteur: Bert van der Laan, adviseur Stichting Nedubex