Vertaling &  Do’s en dont’s

– Tot nader bekendmaking actueel –

23-09-2020 | Update: 05-10-2020

1) Kom je uit Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht, Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel, Gelderland, Flevoland en Noord-Brabant? 

Aan welke regels moet je per direct als werkgever en werknemer houden? Als de werknemer uit Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht, Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel, Gelderland, Flevoland en Noord-Brabant komt, moet hij/ zij bij binnenkomst in Duitsland een negatieve COVID-19 test tonen die niet ouder is dan 48 uur.

Als de werknemer dit niet kan, dan moet hij/zij zich in Duitsland uit voorzorg laten testen. Hierna gaat de 14 dagen van zelfquarantaine in. Deze quarantaine kan opgeheven worden als de test negatief is.

Dit geldt niet als u uit de provincies Zeeland of Limburg komt. De test- en quarantaineregels van de Duitse overheid gelden uiteraard niet voor personen die uit de andere provincies komen of op weg zijn naar een ander land.

2) Let op: Elk Bundesland heeft op basis van de federale regelingen een verordening opgesteld.

De do’s en don’ts hebben we voor je in een nieuw e-book Noordrijn-Westfalen (NRW) gezet: Klik hier en download gratis het e-book 

  • Hoe zit het met overnachten, reizen en goederentransport in NRW?
  • Update: Wat houdt de ’24 uurs’ uitzondering in NRW in?: In de deelstaat Noordrijn-Westfalen zijn grensbewoners en andere bezoekers toegestaan, onder bepaalde voorwaarden (!!!)
  • Wat houdt de ‘drie weken regel’ voor werkenden in? (let op!)
  • We hebben dit keer de volledige tekst 1 op 1 zoveel als mogelijk omgezet naar het alledaags Nederlands (let op dit is geen juridische vertaling)
  • Wat is toegestaan en waar moet je opletten bij de ‘5 dagen’ regel’?
  • En meer…

 

3) Voor meer informatie over de regels en uitzonderingen belt u met de helpdesk 070 25 000 79