Seminar Bouw in Duitsland 11 april i.s.m. BNL Academy


Inzicht in het proces op een bouwplaats in Duitsland en welke voorbereiding er gedaan dient te worden

Behalve administratieve voorbereiding voor je bedrijf en personeel is voor een bouwproject in Duitsland ook een goede technische en procesmatige voorbereiding noodzakelijk. Denk bijvoorbeeld aan de vergunningaanvraag die anders gaat dan in Nederland, het opstellen van het aannemingscontract en de uiteindelijke oplevering van een bouwproject.  

Aanmelden

Inhoud seminar

 • Wanneer mag ik starten met het in productie nemen van (prefab-)bouwonderdelen?
 • Wat is de rol en de bevoegdheid van een architect, Vermesser en Prüfstatiker?
 • Welke eisen worden er gesteld aan de bouwplaats inrichting en het veiligheidsplan?
 • Wat zijn de taken en de bevoegdheden van een bouw- en projectleider?
 • Aan welke eisen moeten bouwonderdelen voldoen?
 • Waar moet men aan voldoen bij een oplevering?
Aanmelden

Bijeenkomst details

 • Wat: Seminar Bouw in Duitlsland
 • Wie: Werkvoorbereiders, projectleiders, bouwleiders en architecten
 • Wanneer: 11 april 15:00 uur - 17:30 uur
 • Waar: Hotel van der Valk, Bornsestraat 400, 7556 BN, Hengelo
 • Kosten: € 50,- 

Alpmann Fröhlich

Spreker Stichting Nedubex

Bert van der Laan

In de functie van adviseur voor de Stichting Nedubex heeft Bert van der Laan dagelijks contact met Nederlandse bouw- en bouwgerelateerde bedrijven die activiteiten ontplooien in Duitsland. Het blijkt dat de complexiteit in regelgeving een grote drempel voor de ondernemer opwerpt.  

Bert heeft ruim 25 jaar ervaring als ondernemer en architect in Duitsland en begeleid Nederlandse bouw- en bouwgerelateerde bedrijven alsmede architectenbureaus bij hun eerste stappen op de Duitse markt. Bert was directeur van een Duitse Generalunternehmer en jarenlang lid van de Bund Deutscher Baumeister und Architekten en lid van de Architektenkammer.  

In zijn huidige functie als adviseur van Nedubex is hij tevens het aanspreekpunt voor Bouwend Nederland en de Koninklijke Metaalunie aangaande bouwgerelateerde Duitsland vraagstukken. Regelmatig geeft hij seminars over bouwcultuurverschillen tussen Nederland en Duitsland.  

Stichting Nederlands - Duitse Bouwexport (Nedubex)

Omdat Nedubex deelnemers heeft uit de bouw-, installatie-, metaal- en vastgoedsector kent zij de problemen die zich in die branche kunnen voordoen. Voor vraagstukken van uiteenlopende aard heeft zij oplossingen en antwoorden. U heeft de beschikking over ervaren adviseurs en specialisten die u op individuele basis kunnen begeleiden. Nedubex-adviseurs helpen u met de vereisten voor het werken in Duitsland, zoals technische voorschriften, contracten en vergunningen. Nedubex-experts zijn ervaren collega-ondernemers die u kunnen ondersteunen bij de voorbereiding, uitvoering en oplevering van projecten. Tot de Nedubex-partners behoren juristen, fiscalisten en vertalers waarop deelnemers van Nedubex een beroep kunnen doen.


Ga naar homepage Nedubex

BNL Academy

BNL Academy organiseert praktische trainingen die helpen bij úw bedrijfsvoering en persoonlijke ontwikkeling. Altijd actueel, gericht op de praktijk én gegeven door specialisten uit de bouw en infra. Een breed trainingsaanbod: van omgaan met zzp’ers tot ketenaansprakelijkheid en van commercieel tot energiezuinig bouwen. Op locaties in heel Nederland, of bij jou op kantoor. 


Tip! Ontvang de gratis checklist 'Bouw in Duitsland' 

De gratis NEDUBEX checklist 'Bouw in Duitsland' is ter oriëntatie voor Nederlandse bedrijven die zich voorbereiden op de werkvoorbereiding en realisatie van bouwprojecten in Duitsland


Vraag gratis checklist aan